در این مطلب از چند مجله معتبر پزشکی کمک گرفته ایم تا شما را به طور کامل با خواص، عوارض، نحوه مصرف اصولی و همه نکات ضروری دیگر شیر سویا آشنا کنیم.
ارزش غذایی
یک فنجان شیرسویا (243 گرم) حاوی مواد مغذی زیر است:
- 1?7 چربی مجموع
- 0?3 گرم چربی اشباع
- صفر گرم چربی ترانس
- صفر میلی گرم کلسترول
- 9?1 میلی گرم سدیم
- 98 میلیگرم پتاسیم
- 1?6 گرم کربوهیدرات
- صفر گرم فیبر رژیمی
- 0?6 گرم قند
- 3?5 گرم پروتئین
- صفر درصد ویتامینآ
- 1 درصد ویتامین سی
- درصد کلسیم
- 5 درصد آهن
مزایای ثابت شده شیر سویا برای سلامتی بدن
شیرسویا یک ماده مغذی است که از سویای خیسخورده که با آب جوشانده میشود حاصل میشود. سویا حاوی مقادیر زیادی از پروتئین، فیبر، مواد معدنی و چربیهای اسیدی است. این مواد مغذی نقش مهمی در حفظ انرژی شما ایفا میکنند. در اینجا چند ویژگی شیرسویا را بیان میکنیم:
1-کاهش سطح کلسترول
نوشیدن مداوم شیرسویا باعث کاهش سطح کلسترول میشود. برخلاف شیر لبنی، شیرسویا هیچ کلسترول و چربی اشباع شدهای ندارد. سویا حاوی اسیدهای چرب غیر اشباعی است که مانع از انتقال کلسترول به جریان خون میشود. مصرف مداوم سویا کلسترول خون را کاهش میدهد. اگر کلسترول بالایی دارید و مشکلات قلبی شما را تهدید میکند، مصرف شیرسویا بسیار مفید خواهدبود.
2- کمک به کاهش وزن
شیرسویا برای کاهش وزن مفید است. شیرسویا کمتر از شیر معمولی قند دارد. هر فنجان شیر گاو دارای 12 گرم قند است درحالیکه شیرسویا دارای 7 گرم است. یک فنجان شیرسویا دارای 80 کالری است. بعلاوه شیرسویا حاوی فیبر است. فیبر نقش مهمی برای سیر نگهداشتن شما و کاهش وزن دارد.
3- تقویت رگهای خون
رژیم نامتاسب باعث آسیب دیدن رگها و خونریزی و ایجاد زخم میشود. شیرسویا سرشار از امگا 6 و امگا 3 و فیتو آنتیاکسیدان است که به تقویت رگها کمک میکند. این ترکیبات همچنین باعث افزایش انعطاف پذیری و سیالیت رگها میشود.
...
سایر خواص شیر سویا را در لینک زیر بخوانید:
- ۹۸/۰۴/۲۰